Home > Dieten > Alli Dieet

Alli Dieet

Informatie Alli dieet

foto Alli dieetHet uit Amerika afkomstige Allí-dieet is een afslankmethode die dieet, leefstijlveranderingen en dieetpillen combineert. Het programma is gericht op mensen met een BMI van 28 of hoger. De Allí dieetpillen zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek.Hoe werkt het Alli dieet?

De Allí dieetpillen mogen maximaal 6 maanden worden gebruikt. De Allí dieetpillen verhinderen dat een gedeelte van het voedingsvet opgenomen wordt in de darmen en zo sneller te kunnen afvallen. Dit verhinderd echter ook dat een aantal onmisbare vetoplosbare vitamines niet worden opgenomen door het lichaam. Daarom moet naast de Allí dieetpillen multivitaminen geslikt worden. Orlistat de werkende stof in Alli vermindert de opname van vet. Na één jaar zou het tot een gemiddelde gewichtsdaling van ongeveer 3 kg extra leiden, vergeleken met een dieet zonder Alli. Omdat Orlistat de vetopname afremt, kan het een aantal vervelende nevenwerkingen hebben, zoals vettig rectaal verlies, diarree, incontinentie, buikpijn en krampen… Als gevolg van de diarree kan de werking van bepaalde geneesmiddelen zoals de orale anticonceptiva en vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) verminderen. Alli mag om die reden onder meer niet worden gebruikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bovendien moet je eten vermijden dat meer dan 30% vet bevat.

Alli (Orlistat) en beweging

Bewegen is een essentieel onderdeel van Het alli-programma voor het afvallen. Actiever worden en zo nog meer kilo's afvallen is de gedachte bij het Allí dieet. Ook is er een boek verkrijgbaar voor het Allí dieet dat bestaat uit een handleiding, praktische informatie en ruim honderd recepten waarbij voedingswaarde (kcal en vet) per portie zijn aangegeven. Ook zonder het gebruik van de afslankpillen is het Allí dieet te gebruiken.

Wil je de Alli pillen gaan gebruiken, dan adviseren wij eerst je huisarts te consulteren.

 
 

© Dieet-gids.nl | Allí dieet