Home > Dieten > Bloedgroepdieet

Bloedgroepdieet

bloedgroepdieet

Informatie Bloedgroepdieet

Volgens de bedenker van het bloedgroepdieet, de Amerikaanse natuurarts Peter D'Adamo, bepaalt de bloedgroep van een persoon welke voeding wel en welke niet goed verdragen worden. Het uitgangspunt is eenvoudig: eet de dingen die passen bij je bloedgroep en vermijd voedsel dat niet past bij je bloedgroep zoals opgesteld door D'Adamo. Eet je voedsel dat niet bij je past dan kan dit afweerreacties oproepen in het lichaam en dat verzwakt het immuunsysteem en energieniveau van je lichaam.
Hoe werkt het Bloedgroepdieet?

Eet je alleen eten dat bij je (bloedgroep) past, dan verbetert je stofwisseling en zul je afvallen zonder echt te moeten dieten volgens het Bloedgroepdieet. Volgens D'Adamo zijn de bloedgroepen bepaald door de ontwikkelingsperioden van de mens. Bloedgroep O is de jager, bloedgroep A de agrarier, bloedgroep B staat voor balans en bloedgroep AB als jongste bloedgroep voor modern en mysterie. Voor iedere bloedgroep heeft D'Adamo een uitgebreid profiel opgesteld met lijsten van voedingsmiddelen verdeeld in heilzaam, neutraal en te vermijden en ook lijsten van wekelijkse porties voor drie rassen: Afrikanen, Blanken en Aziaten, recepten, onmisbare voedingssupplementen en adviezen voor lichaamsbeweging. D'Adamo richt zich met het Bloedgroepdieet niet zozeer tot afvallen, maar wil met het Bloedgroepdieet een gezonder leven bewerkstelligen en een verband leggen tussen de ontvankelijkheid voor ziekten en de bloedgroep. Dit schijnt echter wetenschappelijk niet te onderbouwen zijn, maar er zijn veel positieve verhalen over de resultaten van afvallen met het Bloedgroepdieet.

Wat mag je eten per bloedgroep volgens het Bloedgroepdieet?

Bloedgroep O

Eten: eiwitten (vlees, vis), rund- en lamsvlees, tong, kabeljauw, makreel, andijvie, uien, pruimen en walnoten.
Vermijden: Tarwe en andere granen kunnen problemen opleveren.
Geschikt eten voor afvallen: rood vlees, kabeljauw, tong, zout, spinazie, boerenkool, zeegroenten, broccoli.

Bloedgroep A

Eten: vegetarisch, veel koolhydraten, weinig vet en zuivel. zalm, makreel, olijfolie, soja producten, broccoli, linzen, spinazie, abrikozen, ananas, en ook groene thee en koffie.
Geschikt eten voor afvallen: zalm, makreel, broccoli, soja producten, spinazie, abrikozen en ananas.

Bloedgroep B

Eten: zoveel mogelijk gevarieerd, zowel vlees, vis, granen en groenten. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt volgens het bloedgroepdieet.
Geschikt eten voor afvallen: bladgroenten, vlees en vis.

Bloedgroep AB

Bloedgroep AB combineert de voordelen en nadelen van de bloedgroep A en bloedgroep B.
Geschikt eten voor afvallen: forel, rijst, zuivel, groene groenten en ananas.

Dieetboek Bloedgroepdieet

In het dieetboek over het bloegroepdieet toont D'Adamo op een overtuigende manier aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit. Wat voor de een goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Leer welke voeding past bij jouw bloedgroep… 
 
© Dieet-Gids.nl – Dieet | Bloedgroepdieet