Home > Dieten > Citroensapkuur Dieet

Citroensapkuur Dieet

foto citroensapkuur dieet

Informatie Citroensapkuur dieet

Het Citroensapkuur Dieet is afkomstig uit de Verenigde Staten en ontwikkeld door Stanley Burroughs uit Hawaï. De citroensapkuur is er niet zo zeer op gericht om af te vallen, maar om het lichaam te ontgiften. Afvallen is een bijkomstigheid. De kuur duurt 10 dagen en wordt dan volgens de maker zéér grondig gereinigd. De gedachte erachter is dat reinigen met de Citroensapkuur het spijsverteringssysteem ontlast en de darmen en andere organen zo alle energie kunnen gebruiken om zich te ontdoen van de opgeslagen afvalstoffen in vetweefsel en organen in het lichaam en overtollig vet.
Wat heb je nodig voor het Citroensapkuur Dieet?

• Versgeperst citroensap, liefst van biologische citroenen;
• Zuiver water;
• Kruidenthee;
• 1 à 1,5 liter pure C+ Ahornstroop van Madal Bal;
• Cayennepeper;
• Groene Poeder van Madal Bal;
• Multi-vitamine of Spirulina tijdens de opbouwdagen.

Hoe werkt Citroensapkuur?

Meng in een glas 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar circa 200 ml warm of koud water aan toe en een snufje cayennepeper. U mag de 2 liter sap voor de gehele dag ook in 1 keer aanmaken. U heeft dan 20 eetlepels citroensap en 20 eetlepels Ahornstroop nodig en 2 liter water.

10 dagen lang drinkt u dan alleen iedere dag 2 liter van dit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel. U mag niets eten.

Drink per dag in totaal tenminste 3 liter vloeistof, bestaande uit het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel, de kruidentheeën en eventueel bron-/mineraalwater (zonder toevoeging van koolzuur). Veel drinken zorgt ervoor dat uw uitscheidingsorganen niet al te zeer belast worden door de giffen en afvalstoffen; De kruidenthee is bedoel ter afwisseling en ook als aanvulling. Voor de kuur worden voornamelijk Peppermint, Sleepytime, Lemon Zinger en Red Zinger aanbevolen. Deze melanges bevatten kruiden die het reinigingsproces ondersteunen.

De Groene Poeder (een halve tot 1 theelepel), opgelost in een glas water, neemt u in elke morgen direct na het opstaan en elke avond voordat u naar bed gaat. Ook de avond voordat u begint met de Citroensapkuur neemt u een glas met de Groene Poeder. De Groene Poeder heeft een licht laxerende werking zodat u tijdens de kuur voldoende stoelgang heeft om de afvalstoffen uit het lichaam te helpen. Als blijkt uit de stoelgang dat 1 theelepel Groene Poeder te veel of te weinig is dan mag u de hoeveelheid aanpassen.

Voedingssupplementen tijdens Citroensapkuur

Gebruik tijdens de opbouwdagen en ook na beëindiging van het citroensapkuur dieet multivitaminen en eventueel andere voedingssupplementen.

Werking Citroensap

Al sinds de oudheid Arabische, Griekse en Romeinse artsen worden citroen gewaardeerd om hun genezende en preventieve werking in de natuurgeneeskunde.

C+ Ahornstroop

Het natuurproduct C+ Ahornstroop is ook een onmisbaar onderdeel van de kuur. De stroop zorgt volgens de bedenker voor de toevoer van mineralen en spoorelementen. C+ Ahornstroop is afkomstig uit Canada. Vroeger was de Ahornstroop een belangrijk voedingsmiddel voor indianen. De indianen tapten het zoete sap van de Ahorn, een Esdoorn en maakte er een stroop van.

Na de Citroensapkuur

Wanneer u stopt met het citroensapkuur dieet, moet u de tijd nemen om uw spijsverteringsstelsel weer op gang te brengen. Begin daarom niet gelijk met normaal eten, maar start met licht verteerbaar voedsel in kleine hoeveelheden te eten en alles goed te kauwen. Gaandeweg kunt u dan weer terug naar zwaarder voedsel. Neem na de kuur zorgvuldig deze opbouwdagen in acht.

U mag de citroensapkuur niet langer dan 10 dagen volgen.
U mag de kuur ook niet volgen wanneer u:
– jonger dan 16 jaar bent;
– een citrusallergie of –intolerantie heeft;
– zwanger bent;
– borstvoeding geeft;
– net een operatie heeft ondergaan;
– lijdt aan maag-/darmzweren;
– tbc heeft;
– problemen heeft met de schildklier
– ernstig ziek bent geweest;

Raadpleeg voordat u start met de citroensapkuur altijd eerst uw huisarts en ook als er problemen optreden.

Capsules Citroensapkuur

Nu is de Citroensapkuur ook in capsulevorm verkrijgbaar. Wetenschappers zijn er volgens de fabrikant in geslaagd om alle vetstofwisseling stimulerende stoffen van de citroensapkuur te isoleren en daaruit een krachtige slankheidscapsule te ontwikkelen, waarmee je snel vet verbrandt.

Een citroensapkuur capsule bevat volgens de fabrikant een veel hogere concentratie aan slank makende stoffen dan een normale citroensapkuur. Het is dus veel krachtiger, helpt sneller en is zeer eenvoudig in gebruik. Je hoeft slechts driemaal per dag één capsule in te nemen om af te vallen. Als je te snel afvalt kan deze dosering verlaagd worden omdat een te groot gewichtsverlies niet gezond is voor het lichaam.

 
 
© Dieet-Gids.nl – Dieet | Citroensapkuur