Home > Dieetnieuws > Diëten zonder beweging zinloos

Diëten zonder beweging zinloos

foto diëten zonder beweging zinloosVoor mensen die op dieet zijn is extra lichaamsbeweging essentieel. Alleen minder eten om af te vallen is niet genoeg. Het beperken van je calorie-opname is volgens nieuw onderzoek niet voldoende om af te vallen, tenzij je hierbij ook sport. Dit komt door een natuurlijke drang van het lichaam om te compenseren hierdoor wordt er minder bewogen als de calorieën verminderen. Zo blijkt uit recentelijk dieet onderzoek.

Vetrijke voeding
Het onderzoek werd uitgevoerd met achttien vrouwelijke resusaapjes. Deze aapjes kregen een tijd vetrijke voeding te verorberen. Daarna werden ze op een vetarm dieet gezet waarbij ze ongeveer een derde minder calorieën tot zich namen. Gedurende een maand hielden de onderzoekers het gewicht en lichamelijke activiteit van de apen bij. Onderzoekster Judy Cameron kwam tot een opmerkelijke conclusie. ‘We zagen geen gewichtsverlies aan het einde van de maand en de resusaapjes waren ook nog eens aanmerkelijk minder actief. Wanneer we ze nog minder te eten gaven, daalde hun lichamelijke activiteit nog meer'.

Gewicht
De onderzoekers lieten ter controle een groep van drie apen een normaal voedingspatroon volgen en daar kwam ook nog eens elke dag één uur beweging bij. Opmerkelijk genoeg verloor deze groep wel gewicht. ‘Dit onderzoek bewijst dat het lichaam automatisch energie gaat bewaren als antwoord op een vermindering van de calorieën', zegt Cameron, ‘Vaak raden diëtisten hun patiënten aan hun calorieopname te beperken, maar nu blijkt dat dit alleen zeker niet zal helpen. Het is zeer belangrijk dat je je dieet combineert met sport'.

 
 

 

© Dieet-Gids.nl – Dieet | Dieetnieuws – Dieten zonder beweging zinloos