Home > Dieten > dr. Frank Dieet

dr. Frank Dieet

dr. Frank dieet

Informatie dr. Frank Dieet (Previtas)

Het dr. Frank Dieet is een eiwitrijk dieet. Dit dieet werd vorig jaar bekend door De Telegraaf waarin lezers zich konden opgeven voor deelname om één kilo per week af te vallen.

Dr. Frank baseert zijn dieetprogramma op eiwitrijk voedsel omdat dit sneller een verzadigd gevoel geeft. Eiwitten leveren per 100 kcal een verzadigder gevoel dan koolhydraten en vetten. Omdat het hongergevoel minder is, ben je minder geneigd te eten en extra calorieën binnen te krijgen. Daardoor kun je met Dr. Frank in een korte tijdsperiode gewicht verliezen. Het Dr. Frank Dieet gaat uit van 1-2 kilo gewichtsverlies per week. Het Dr. Frank Dieet lijkt veel op het eiwitrijke Dr. Atkins dieet.Afvallen met dr. Frank Dieet

Als je gaat dieten, verlies je vet- en spiermassa. Een eiwitrijk dieet zorgt ervoor dat je minder spiermassa verliest dan met bijvoorbeeld koolhydraatrijke dieten. Het is niet de bedoeling dat je teveel spiermassa verliest dus een eiwitrijk dieet is dan een voordeel. Het dr. Frank dieet is minder geschikt om langere tijd te volgen. Je krijgt op lange termijn dan in het algemeen te weinig fruit, vezels en calcium binnen.

Dr. Frank

Dr. Frank van Berkum is internist en verbonden aan de ZiekenhuisGroep Twente in Hengelo. In 1982 stuurde hij cum laude af aan de Erasmus Universiteit. Vervolgens volgde hij de opleiding tot internist en vasculair geneeskundige. Naast de ziekenhuisgroep Twente is dr. Frank ook verbonden aan Previtas, een kliniek voor mensen met overgewicht die willen/moeten afvallen. Dr. Frank deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar overgewicht, afvallen en diëten samen met de Universiteiten van Groningen en Maastricht.

Het Dr. Frank Dieet

Min of meer bij toeval ontdekte hij zijn dieet. Een van zijn patiënten met suikerziekte had grote problemen met haar bloedsuikers en na lang onderzoek werd er een verband gevonden tussen verschillen in haar ontbijt. Als zij twee boterhammen at dan kwamen haar bloedsuikers boven de 15. Wanneer zij daarentegen twee gebakken eieren met spek zonder brood at, waren haar bloedsuikers laag. Door deze ontdekking werd voor haar een koolhydraatarme dieet ontwikkeld en kon ze zelfs helemaal van de insuline af. Bovendien is ze dankzij het koolhydraatarme dieet 16 kilo afgevallen. Dr. Frank heeft dit dieet doorontwikkeld en uitvoerig getest en ontwikkelde hij zijn inmiddels beroemde dr. Frank dieet.

Dr. Frank en De Telegraaf

Op slag werd dr. Frank een bekende Nederlander toen hij samen met De Telegraaf mensen met overgewicht uitdaagde om gratis zijn dieet te volgen. Zijn eerste dieetboek: Slank met dr. Frank werd een bestseller. Tegenwoordig is dr. Frank regelmatig te zien in tv programma's over afvallen en diëten en schrijft hij ook artikelen over voeding, gezondheid en diëten.

Boekentip dr. Frank:

[bol_product_links block_id=”bol_572742a4f2f4e_selected-products” products=”1001004007615807″ name=”dr. Frank” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]  
 
© Dieet-Gids.nl – Dieten – Dr Frank Dieet | dr. Frank dieet