Home > Dieetnieuws > Eet je Slank met Spaanse Peper

Eet je Slank met Spaanse Peper

slank met rodepeperHet eten van Spaanse pepers kan helpen bij afvallen. Spaanse peper versnelt de verbranding en verwijdert zo overtollig vet blijkt uit onderzoek. En voor wie zichzelf nog niet op een spaans pepertje ziet bijten, er is een alternatief……

Capsaïcine in Spaanse Peper

Omdat niet iedereen houdt van de pittige Spaanse pepers, gingen de onderzoekers op zoek naar een minder hete variant met hetzelfde effect van vet verbranden. Al snel ontdekten de wetenschappers dat het belangrijkste ingrediënt van de Spaanse peper: capsaïcine, ook in soorten fruit voorkomt in een mildere vorm met de stof: dihydrocapsiate.
Onderzoek Spaanse Peper en Dieet

De onderzoekers hielden vervolgens een onderzoek onder 34 mannen en vrouwen. De proefpersonen kregen elke dag een maaltijdvervanger met bijzonder weinig calorieën voorgeschoteld. De helft van de mensen kreeg een supplement met daarin de milde variant van capsaïcine: dihydrocapsiate. De andere helft kreeg een placebo (een supplement zonder werkende stoffen). Al enkele uren nadat de maaltijd was genuttigd, wierp het echte supplement zijn vruchten af. In vergelijking met de proefpersonen die een placebo hadden gekregen, verbruikten de Spaanse peper-eters twee keer zoveel energie. De Spaanse peper moedigde het lichaam bovendien aan om de brandstof die nodig was voor deze energie uit het vet te halen. Hierdoor nam het vetpercentage dus af. Inmiddels zijn er al fabrikanten bezig supplementen te ontwikkelen die de vetverbranden stoffen bevatten.

 
 
© Dieet-Gids.nl – Dieet | Dieetnieuws – Eet je slank met Spaanse Peper