Home > Dieten > Grapefruit Dieet

Grapefruit Dieet

foto grapefruit dieet

Informatie Grapefruit Dieet

Het grapefruit Dieet wordt al decennia lang gebruikt door filmsterren om te kunnen afvallen. De grapefruit is sinds de jaren '30 een populair product om te kunnen afvallen. Naar verluid hebben onderzoekers ontdekt dat de stof Naringin, die een grapefruit haar bittere smaak geeft, de opname van vetten in lichaamscellen blokkeert en ook de insulineniveaus vermindert. Het hormoon insuline verhoogt de bloedsuikerspiegel en geeft het lichaam onder meer het signaal dat het honger heeft. Ook bij het Glycemische Index Dieet, het GI Dieet wordt de grapefruit geadviseerd omdat het een lage GI waarde heeft.
Duur grapefruit Dieet

Een grapefruit dieet duurt 12 dagen. Daarna moet je minimaal 2 dagen weer normaal eten voordat je eventueel weer een grapefruitkuur volgt. Het grapefruit dieet bevat weinig calorieën, afvallen op korte termijn lijkt daardoor haalbaar. Wel kan je een flink hongergevoel hebben tijdens het grapefruit dieet. Je moet het dieet niet te lang volgen omdat je dan te beperkt gevarieerd voedsel binnenkrijgt.

Gedurende het grapefruit dieet worden bijna alle maaltijden vergezeld van grapefruit. Ook wordt geadviseerd minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Een voorbeeld van een ontbijt tijdens het grapefruit dieet is: een grapefruit, eieren, bacon en koffie of thee zonder suiker en melk. Een voorbeeld lunch of diner: een grapefruit of eventueel een glas grapefruitsap, een rauwkostsalade en mager, gegrild vlees.

 
 
© Dieet-Gids.nl – Dieet | Grapefruit Dieet