Home > Dieetnieuws > Groene thee goed voor de lijn

Groene thee goed voor de lijn

foto groene thee dieetElke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee val je zonder iets extra’s te doen gemiddeld 1,3 kilo af. Een ander voordeel is dat groene thee ervoor zorgt dat als je al afgevallen bent, niet zo snel aankomt. Dat zegt biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht naar aanleiding van onderzoek. Hursel promoveerde op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten.

Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Volgens Hursel is het geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet meer doen dan alleen groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.”

 

Groene thee goed voor vetverbranding

De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie niet de stof catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor je vanzelf minder gaat eten en dat helpt bij een dieet.

Groene thee Gezondheidsbevorderaar

De oorspronkelijk Aziatische drank lijkt een echte ’gezondheidsbevorderaar’ te zijn, zegt Hursel. Er zijn positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. In Maastricht gaan ze uitzoeken of het drinken van groene thee ook helpt om te voorkomen dat vet in het lichaam wordt opgeslagen, aldus Hursel.

© Dieet-Gids.nl – Dieet | Dieetnieuws – Groene Thee goed voor de lijn