Home > Dieetnieuws > Langer slank met een vetarm dieet

Langer slank met een vetarm dieet

foto langer slank met vetarm dieetJe blijft langer slank met een vetarm dieet volgens een recente studie. Een koolhydraatarm dieet mag dan wel snelle resultaten leveren, een nieuwe studie van Amerikaanse onderzoekers toont aan dat een vetarm dieet tot meer gewichtsverlies leidt op de langere termijn. Onderzoeker Marion Vetter van de Hospital of the University of Pennsylvania bestudeerde drie jaar lang obese mensen die een koolhydraatarm of een vetarm dieet volgden.
Koolhydraatarme dieten

Koolhydraatarme dieten zoals het Atkins dieet en dr. Frank dieet leveren in eerste instantie de beste resultaten volgens het onderzoek. De groep deelnemers die dit dieet volgden, verloren in zes maanden het meeste gewicht. Na een jaar diëten was dit verschil echter bijna verdwenen. Hoewel de mensen die een koolhydraatarm dieet volgden in het eerste jaar het beste resultaat boekten, kwamen zij meer aan in de 24 maanden na het dieet. De deelnemers die vetarm aten, bleven beter op gewicht.

Langer slank met vetarm dieet

Drie jaar na de start van het dieet woog de koolhydraatarme groep gemiddeld 2,5 kilo minder dan ervoor. Het vetarme dieet gaf een gemiddeld gewichtsverlies van 5 kilo.

 
 
© Dieet-gids.nl – Dieet | Dieetnieuws – Langer slank met een vetarm dieet