Home > Medische ingrepen > Liposuctie

Liposuctie

Informatie Liposuctie

Liposuctie ook wel liposculptuur genoemd is het verwijderen van overtollig onderhuids vet door middel van een speciale zuigtechniek. Het is een ingreep die valt onder plastische chirurgie.
Voor wie is Liposuctie geschikt?

Liposuctie is niet bedoeld voor mensen met overgewicht! Het is juist bedoeld voor mensen met een normaal gewicht, maar die last hebben van ongewenste vetophopingen zoals op buik, billen, bovenbenen en heupen. Liposuctie is daarvoor zeer geschikt. Liposuctie is dus niet bedoeld voor verminderen van overgewicht! Liposuctie geeft de beste resultaten bij mensen die een stabiel gewicht hebben. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle liposuctie is ook dat de huid die boven het weg te zuigen vet ligt, goed elastisch en in goede conditie is zodat de huid na de ingreep weer strak kan spannen.

Liposuctie behandeling

Liposuctie wordt afhankelijk van de grootte van de ingreep onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose uitgevoerd. De duur van de operatie is afhankelijk van de hoeveelheid te verwijderen vetcellen. Voordat de operatie begint wordt eerst het te behandelen gebied op de huid afgetekend. Daarna wordt bij plaatselijke verdoving via kleine sneetjes in de huid een speciale vloeistof ingespoten om het gebied te verdoven. Daarna worden de vetcellen met behulp van een klein zuigslangetje weggezogen. Tijdens het wegzuigen wordt het slangetje onder de huid heen en weer bewogen. Hierdoor wordt een mooi gelijkmatig resultaat verkregen. De sneetjes worden daarna dichtgeplakt en krijgt u een drukverband of drukkleding aan die men 4 tot 6 weken lang moet dragen, dag en nacht. Dit om de kans op zwellingen, bloedingen en bloeduitstortingen zoveel mogelijk te voorkomen. Over het algemeen is men na één liposuctiebehandeling klaar. Is het te behandelen echter erg groot dan kan het voorkomen dat men nog een liposuctie behandeling moet hebben.

Resultaten Liposuctie

Over het algemeen gaat u ongeveer een week na de behandeling weer op controle bij de behandelend arts. Het eindresultaat wordt over het algemeen pas na zo'n 4 tot 9 maanden na de behandeling bereikt. Dan beoordeeld de arts het eindresultaat. Over het algemeen maakt men dan ook foto’s die worden vergeleken met foto’s vlak voor de ingreep gemaakt.

Andere Medische Ingrepen om te kunnen afvallen:
Maagballon
Maagband
Maagverkleining

© Dieet-Gids.nl – Dieet | Medische ingrepen – Liposuctie