Home > Dieetnieuws > Ontbijtgranen bomvol suiker

Ontbijtgranen bomvol suiker

foto ontbijtgranen bomvol suiker en zoutOntbijtgranen bevatten over het algemeen meer suiker dan een plak chocoladecake of een donut met jam blijkt uit recent Brits onderzoek.

Suiker in Ontbijtgranen
Acht van de best verkopende merken ontbijtgranen in Groot-Brittannië bevatten meer suiker dan een stuk chocoladecake. Maar liefts vijf op de tien zijn even zoet als een donut met een jamvulling. De ontbijtgranen van Kellogg's Crunchy Nut met noten en honing is één van de ergste suikerbommen. Het bevat maar liefst 13,6 gram suiker per portie van 40 gram. Dat bestaat dus voor eenderde deel uit suiker. Een jamdonut, toch ook niet de minste wat suiker hoeveelheden bevat ter vergelijking ‘slechts' 8,6 gram suiker en een stukje chocoladecake bevat 5,4 gram aan suiker. Een kleine kom Choco Pops en Chocos van Kellogg's bevatten 8.6 gram suiker. Hetzelfde geldt voor Cheerios van Nestlé. Veel mensen denken dat ontbijtgranen gezond zijn en serveren dit daarom als ontbijt aan hun kinderen. Zoveel suiker is niet alleen slecht voor het gewicht, maar ook voor de gezondheid.

Veel zout in onbijtgranen
De populaire ontbijtgranen die minder suiker bevatten, compenseren dit door een hogere hoeveelheid zout. Kellogg's Special K, een product dat vrouwen moet helpen slank> te blijven, bevat 0,9 gram zout volgens het onderzoek. Dat is drie keer zoveel als in een kleine reep chocolade. Te veel zout kan leiden tot een hoge bloeddruk, hartaanvallen en beroertes. De fabrikanten van ontbijtgranen reageerden door te zeggen dat hun producten rijk zijn aan vitamines, mineralen, vezels, weinig vet bevatten en daarom tal van gezondheidsvoordelen hebben.

Ontbijtgranen dus toch niet zo'n goede start van de morgen als gedacht en niet zo goed voor een dieet…….

 
 
 
© Dieet-gids.nl – Dieet | Dieetnieuws – Ontbijtgranen bomvol suiker