Home > Dieten > Puntendieet

Puntendieet

foto puntendieet

Informatie Puntendieet

Het Puntendieet betekent calorieën tellen. Er zijn varianten in punten dieten zoals het 40 punten dieet, het 100 punten dieet, het 1000 punten dieet en het 1200 puntendieet. Bij het 40 punten dieet staat 1 punt voor 25 calorieën, bij het 100 punten dieet staat 1 punt voor 1 calorie. Bij het 1200 puntendieet mag staat 1 punt voor 1 calorie en is de dagelijkse hoeveelheid toegestane punten of calorieën 1200. Het principe van alle puntendieten is hetzelfde: je telt de calorieën van hetgeen je eet bij elkaar op en stopt zodra het toegestane aantal punten bereikt is. Door de calorie inname te beperken kun je dan afvallen.
Hoe werkt het Puntendieet?

Er zijn boekjes en lijsten te vinden op het internet met het aantal calorieën van een groot aantal voedingsmiddelen. Ook zijn er speciale menu's opgesteld zodat u niet zelf hoeft te bedenken wat u gaat eten en de punten hoeft bij te houden. U volgt dan gewoon het voorgeschreven menu.

Zorg er liever voor dat u bij het puntendieet wel gevarieerd eet met veel groente, fruit en liever ook mager vlees en magere zuivelproducten in plaats van vette varianten. Beperk ook de hoeveelheid suiker zoveel mogelijk en probeer daarnaast minimaal 1,5 liter water te drinken en minimaal een half uur per dag te bewegen voor een optimaal resultaat.
 
 
© Dieet-Gids.nl – Dieet | Puntendieet