Home > Dieten > Sonoma Dieet

Sonoma Dieet

foto Sonoma Dieet

Informatie Sonoma Dieet

Het Sonoma dieet van diëtiste Conny Guttersen was een enorme rage in Amerika om te kunnen afvallen en is vernoemd naar de wijnstreek in Californië waar mensen slanker en gezonder blijken dan in de rest van Amerika. Het Sonoma dieet is een soort variant op het Mediterrane dieet. Het beloofd na 10 dagen dieten al een behoorlijk resultaat. Het boek over het Sonoma dieet was een gigantische bestseller in Amerika en allerlei Amerikaanse tv- en filmsterren volgden en adviseerden het dieet.
Hoe werkt het Sonoma Dieet?

Het Sonoma dieet gaat uit van Power foods. De nadruk ligt op deze 10 power foods: olijfolie, tomaten, broccoli, spinazie, amandelen, Spaanse peper, bosbessen, druiven, aardbeien en gehele granen.

Ook wijn is een belangrijk onderdeel van het dieet. Men adviseert 1 glas wijn per dag te nemen. Verder gaat men bij het Sonoma dieet niet uit van calorieën tellen, maar van kleinere porties, meer groenten en volkorenproducten eten en de rest met mate. Dat volstaat om te kunnen afvallen volgens de bedenkster.

Het Sonoma dieet is opgedeeld in drie fasen die waves worden genoemd. De eerste ‘wave 1' duurt tien dagen. Fruit mag men in deze fase absoluut niet eten. De tweede ‘wave' is de fase van gewichtsverlies. De derde ‘wave' is de levenslange onderhoudsfase.

© Dieet-Gids.nl – Dieet | Sonoma Dieet