Home > Dieten > South Beach Dieet

South Beach Dieet

foto south beach dieetHet South Beach Dieet is volgens de Amerikaanse cardioloog, de bedenker van dit dieet een andere levensstijl om overtollig gewicht te verliezen en niet zozeer een dieet. De principes van het South Beach Dieet om te kunnen afvallen zijn: veel eiwitten, weinig verzadigd vet en goede koolhydraten ofwel voedingsmiddelen zoals groente, volkoren graanproducten en fruit die een lage glycemische index hebben.
Informatie Afvallen met South Beach Dieet

Het South Beach Dieet bestaat uit drie dieetfasen:

Fase 1 South Beach dieet: Ontwennen

De eerste fase duurt 2 weken waarin men in principe zo'n 3,5 tot 6 kilo zal afvallen. Deze eerste fase is bedoeld om voedingsmiddelen met veel geraffineerde koolhydraten, de dikmakers, zoals wit brood, snoep en koek ontwent. In deze eerste 2 weken van het Sout Beach Dieet mag men alleen mager vlees, magere vis, groente, een beetje magere kaas en maximaal 250 milliliter magere melk op een dag. De eerste fase is gebaseerd op veel eiwitrijke voeding en weinig koolhydraatrijke voeding.

Fase 2 South Beach Dieet: Geleidelijk afvallen

De tweede fase van het South Beach Dieet moet men volgen tot het streefgewicht is bereikt. Het beoogde tempo van afvallen is in deze fase 0,5 tot 1 kilo per week. Naast de voedingsmiddelen uit de eerste fase mag men nu ook geleidelijk aan meer ‘goede koolhydraten’ toevoegen aan het dieet zoals fruit en volkoren graanproducten.

Fase 3 South Beach dieet: Gewichtsbehoud

De derde fase van het South Beach Dieet is bedoeld om op gewicht te blijven. Men mag in principe dan alles weer eten. Het is de bedoeling dat u drie maaltijden per dag eet die goed verzadigen zodat men tussendoortjes laat staan. Het voedingspatroon in de derde fase bestaat net als in de tweede fase uit: magere dierlijke producten, groente, fruit en volkoren producten. Wel is de hoeveelheid volkorenproducten beperkt naar de maatstaven van de schijf van vijf.

Boekentip South Beach Dieet:

[bol_product_links block_id=”bol_572743ca05728_selected-products” products=”1001004006914131″ name=”SouthBeach” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]  
 

© Dieet-Gids.nl – Dieet | South Beach Dieet